Politie, OM en de Nederlandse hypotheekverstrekkers, vertegenwoordigd door de Stichting Fraudebestrijding Hypotheken (SFH), binden in de regio Zeeland-West-Brabant samen de strijd aan tegen hennepteelt in koopwoningen. Daartoe is april 2014 een convenant afgesloten.

Download ›

NVB Jaarverslag 2012: Tweegesprek met Jos Uivel, Teammanager Fraudedesk hypotheken ING en voorzitter begeleidings­commissie en Werkgroep van de Stichting Fraude­ bestrijding hypotheken (SFH) en Thomas Voskuil, landelijk coördinator bestrijding horizontale fraude OM. Stelling: Banken moeten meer doen om hypotheekfraude aan te pakken.

Download ›

‘Het gros van alle vastgoedtransacties is volkomen legitiem. Waar het om gaat is: hoe haal je de malafide transacties eruit? Daarvoor is samenwerking met andere partijen noodzakelijk’, stellen Maaike Amsen en Willem Geselschap.

Download >